Opstellingen - Onder leiding van Gera de Jong

Datum: 26 mei 13:00
Categorieën: workshops

Wat is een familieopstelling                                       
Familieopstellingen zijn dertig jaar geleden herontdekt door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger. Hij was als missionaris actief in Zuid-Afrika en maakte daar kennis met de familiebanden van de Zoeloes. Hij ontdekte dat gebeurtenissen binnen families generaties lang kunnen doorwerken en hoe belangrijk de onderlinge verhoudingen binnen families zijn.

Een opstelling is de analyse van het systeem waarvan jij deel uitmaakt. Een systeem is bijvoorbeeld het gezin of de familie waarin je opgegroeid bent of waarin je nu leeft, je bedrijfsteam, je (sport)club. Hoe een systeem werkt is te vergelijken met een machine. Als alle schroefjes en knopjes van de machine goed zitten en in perfecte staat zijn, dan loopt de machine ‘gesmeerd’. Als er een defect is en de onderdelen niet goed meer met elkaar samenwerken, dan ontstaan er belemmeringen voor de machine om te kunnen functioneren. Bij een opstelling wordt het probleemgebied van de machine (het systeem) onder de loep genomen. Alle onderdelen worden bekeken, hoe ze met elkaar in verbinding staan en welke invloed ze hebben op jouw gedrag.

Opstellingen op deze middag                                                                                                                                    
Loop jij steeds tegen dezelfde problemen aan en lukt het je niet dat te doorbreken? Voel je je niet gezien, of heb je diepliggende overtuigingen? Wellicht kan een Opstelling jou dan verder helpen.
Deze middag, onder leiding van Gera de Jong (Toegepast Psycholoog en systeemtherapeut), kun je een vraag inbrengen over het systeem waar jij deel van uitmaakt. Samen kunnen we dan een opstelling maken en ontdekken hoe de verbindingen en verhoudingen zijn tussen de personen uit het systeem en welke onderliggende patronen of dynamieken er zijn die jouw gedrag beïnvloeden. Een opstelling geeft je de mogelijkheid om de belemmerende invloeden van het systeem om te buigen naar gezond gedrag.

Deelnemers aan de workshop krijgen de mogelijkheid om deze methode te ervaren als vraaginbrengen en/of representant. Deelnemers die geen vraag inbrengen en alleen toeschouwer of representant zijn, kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met deze methode. Vaak worden zij diep geraakt door wat zij bij andere deelnemers zien, of wat zij ervaren in de ‘rol’ van representant. Als representant weet je niet wat er gaat gebeuren, maar zodra je opgesteld wordt (in de opstellingen een rol krijgt) ‘weet’ je het. Behalve dat je als representant getuige bent van een bijzondere middag zul je zelf ook inzichten van krijgen

Tijdens deze middag kunnen er 2 tot 3 vragen worden ingebracht. De kosten voor een vraaginbrenger zijn € 44,50. De kosten voor een representant zijn € 14,50. Breng je als representant een andere representant mee dan betaal je € 10,-.

Wil jij een vraag inbrengen of representant zijn, neem dan contact met Gera op via info@insig-systeemtherapie.nl. Naast de workshop is het ook mogelijk een individuele sessie te doen.

  

 

 


copyright 2018 Atelier Winterdijk30b  |  website: hoofzaak