Opstellingen - Onder leiding van Gera de Jong

Datum: 09 mei 19:30
Categorieën: workshops

Familieopstellingen zijn dertig jaar geleden herontdekt door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger. Hij was als missionaris actief in Zuid-Afrika en maakte daar kennis met de familiebanden van de Zoeloes. Hij ontdekte dat gebeurtenissen binnen families generaties lang kunnen doorwerken en hoe belangrijk de onderlinge verhoudingen binnen families zijn

Een Opstelling is de analyse van het systeem waarvan jij deel uitmaakt. Hoe een systeem werkt is te vergelijken met een machine. Als alle schroefjes en knopjes van de machine goed zitten en in perfecte staat zijn, dan loopt de machine ‘gesmeerd’. Als er een defect is en de onderdelen niet goed meer met elkaar interacteren, dan ontstaan er belemmeringen voor de machine om te kunnen functioneren. Bij een opstelling wordt het probleemgebied van de machine onder de loep genomen. Alle onderdelen worden bekeken, hoe ze met elkaar in verbinding staan en welke invloed ze hebben op jouw gedrag.

Opstellingen op deze avond

Ben jij vastgelopen door belemmerende patronen en lukt het je niet deze te doorbreken? Voel je je niet gezien, of heb je diepliggende overtuigingen? Misschien kan een Opstelling jou dan verder helpen.

Op deze avond, onder leiding van Gera de Jong, kun je een vraag in brengen over het systeem waar jij deel van uitmaakt. Samen kunnen we dan een Opstelling maken en ontdekken hoe de verbindingen en verhoudingen zijn tussen de personen uit het systeem en welke onderliggende patronen of dynamieken er zijn die jouw gedrag beïnvloeden. En hoe kun je dat waar je last van hebt ombuigen naar gezond gedrag?

Wil je geen vraag inbrengen maar op een laagdrempelige manier kennismaken met Opstellingen, dan kun je je aanmelden als representant. Als representant weet je niet wat er gaat gebeuren, maar zodra je opgesteld wordt (in de Optellingen een rol krijgt) ‘weet’ je het. Behalve dat je zo als representant getuige bent van een bijzondere avond, zul je er zelf ook inzichten van krijgen.

Ook al heb je een vraag over je familiesysteem, dan nog wordt er gewerkt zonder familieleden. Je kunt natuurlijk wel een vriend/vriendin meenemen ter ondersteuning.

Tijdens deze avond kunnen er 2 vragen worden ingebracht.
De kosten voor een vrager zijn € 65.-. De kosten voor een representant zijn € 20,-. 

Wil jij een vraag inbrengen of representant zijn, neem dan contact met Gera op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie over systemisch werk zie www.insig-systeemtherapie.nl

 


copyright 2018 Atelier Winterdijk30b  |  website: hoofzaak