Lente aan de Winterdijk

Datum: 25 maart 14:00
Categorieën: muziek

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Een zondagmiddag en het lichte Nederlandse lied. Verrassende artiesten met spannende liedjes, gespeeld en gezongen in onze eigen taal.
Van experimenteel Nederlandstalig tot kleine lieve liedjes doordrenkt van poëtische humor. Pakkende teksten die een luisterend oor verdienen. Innemende muzikanten die spelen met taal en geluid. Komt dat horen, komt dat zien.

Organisatie: Hans Branderhorst

Artiesten:
Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, one-liners, mono- en dialogen over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet; ze zijn cabaretesk van aard. Omdat hij ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, handelen veel van zijn geesteskinderen over voedsel. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals: dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling placht en tracht te communiceren, als wel andere herkenbare zaken des levens in zijn oeuvre ruim aan bod. 
Bij het vertolken van zijn eigen wijsjes begeleidt Henk zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar, alleen dan! 
Daar bij Henk de taal zo centraal staat, komt zijn performance het beste tot zijn recht bij een aandachtig gehoor.

Koek en Trommel
Zichzelf begeleidend op ukelele en cajón zingen Koek & Trommel hun eigen liedjes, waarmee ze de nietsvermoedende toehoorders regelmatig een lach weten te ontlokken – of op z'n minst een glimlach. Liedjes over uiteenlopende onderwerpen (fruit, antidepressiva, hebzucht, mooie woorden) in uiteenlopende stijlen (country, rumba catalan, slow blues, disco), waarop in een enkel geval zelfs zittend gedanst kan worden.  

Kees Hogenhout
Van bossanova tot discopunk, van Waalwijk tot Tilburg, van stress tot ont, van woord tot apen op het dunne levenskoord, tot de zenuwen het doen begeven ….
Geboren te Waalwijk in negentienhonderdnegenenvijftig, tussen academie voor beeldende vorming en muzikale vrienden werd vanuit studiestad Tilburg eind jaren 80 de solokant opgegaan, gewapend met een Casio SK1 (met een beroemd eerste sampleknopje) en een tekstblad! Een bandrecorder was zijn eerste instrument, want daarmee kon je (toen al) werken in lagen, althans iedere keer iets erbij en van de kwaliteit ietsje af …. Tijdens het festival een dwaal-tour door zijn Nederlandstalig bijzet-oeuvre … Zijn eerst inspiratie als kind; Ik wil mijn Donaldukkie (Bob Bouber) … terug …

Arjan Bruinsma
Deze koorleider van Popkoor Tumult heeft een grote staat van muziek-dienst


copyright 2018 Atelier Winterdijk30b  |  website: hoofzaak